Коронавирус кај децата. Пејачката Пинк ги опиша симптомите кај нејзиниот син.

На шоуто „The Ellen DeGeneres“, кое беше снимано онлајн, Пинк зборуваше искрено за минатите неколку недели од нејзиниот живот. Пинк рече дека тоа е најлошиот период што таа го доживеала. И сè затоа што таа и нејзиниот 3-годишен син Jameson заболеле од Коронавирусот.

Пинк зборуваше за симптомите на коронавирус кај тригодишениот син Jameson. Првите симптоми, според Пинк, се манифестирале најпрво со треска, треската потоа опадна, а потоа доби болки во стомакот, дијареја и болка во градите, а потоа и главоболка. И уште едно воспаление на грлото … Секој ден имаше нов симптом. Потоа повторно се појави треска и не исчезнуваше. Температурата почна да се зголемува и да се зголемува, во одреден момент достигна 39,4 “, – Рече Пинк. 

Пинк раскажа за нејзината состојба за време на третманот со коронавирус. Пинк се сомнева дека се разболела на 16 март. Таа немала треска како нејзиниот син, но чувствувала целосна слабост и гадење. 

„Бев многу болна, бев многу уморна. Чувствував студ, болка, но никогаш немав треска. Ми требаше инхалатор, бидејќи една вечер не можев да дишам. Тогаш почнав да се плашам “, додаде таа. 

И Пинк и нејзиниот син сега се чувствуваат многу подобро. Веќе 2 дена момчето нема температура. И таа се опоравува и признава дека никогаш не се молела толку многу како во овој период.


https://24tv.ua/lifestyle/yak_diti_perenosyat_koronavirus_spivachka_pink_detalno_opisala_simptomi_u_yiyi_sina_n1313485

Leave a Reply