SpaceX го откажа лансирањето на воениот сателит три секунди пред лансирањето

20 Лансирањето на ракетата-носач Фалкон 9, која требаше да испорача серија воени сателити во орбитата, беше откажано непосредно пред лансирањето. Нов

Read more

Xiaomi го освои второто место на пазарот за паметни телефони, победувајќи го Apple

117 Според истражувачката агенција Каналис , во вториот квартал од 2021 година, Xiaomi покажа неверојатни 83% пораст на продажбата во споредба со

Read more

ЈАВНИОТ ПРЕВОЗ ЌЕ СООБРАЌА ПО НЕДЕЛЕН ВОЗЕН РЕД, НА БОЖИЌ НЕМА ДА РАБОТАТ БИЛЕТАРНИЦИТЕ НА ЈСП

57 Поради претстојните празници Бадник (06.01.2021 година, среда) и Божиќ (07.01.2021 година, четврток), јавниот превоз ќе сообраќа по неделен возен

Read more