Листа на филмови што нè очекуваат во следните 365 дена

Списокот на филмови за гледање во текот на оваа (нова) година изгледа амбициозно, а тоа се случува кога пандемијата ќе ја блокира целата филмска индустрија. 

 

Во филмскиот календар за следната година доминираат филмовите што планиравме да ги гледаме оваа година, сепак, тие можеби нема да бидат готови до 2022 година. 

 

Исто така, постојат голем број интригантни филмови кои не беа планирани минатата година, како корејско-американската драма “Malcolm & Marie”, која беше напишана и снимена за време на пандемијата.

 

Контроверзната одлука на Warner Bros истовремено да ги објавуваат своите филмови од 2021 година во американските кина и на нов стриминг сервис сè уште не влијаеше на плановите на компанијата во Велика Британија, но би можело. Планирано е кината да се отворат во наредните месеци, но ќе почекаме да се спроведе тој план, пишува Independent. 

 

Бројни филмови сè уште немаат официјални датуми на излегување, но со сигурност знаеме дека 17 филмови се подготвени за гледање. 

 

Ова се филмовите што нè очекуваат во 2021 година:

1.”Malcolm & Marie”
2. “Promising Young Woman”
3. “Nomadland”
4. “Coming 2 America”
5. “The Many Saints of Newark”
6. “Minari”
7. “No Time to Die”
8. “A Quiet Place: Part II”
9. “Last Night in Soho”
10. “Top Gun: Maveric”
11. “Barb and Star Go to Vista Del Mar”
12. “Old”
13. “Deep Water”
14. “Candyman”
15. “Dune”
16. “Eternals”
17. “West Side Story”

Leave a Reply