Должината на косата ја открива вашата личност


Фризурите драстично влијаат на изгледот на секоја жена, а сигурно не сте знаеле дека должината на вашата коса може да открие многу за вашиот карактер. На крајот на краиштата, косата е нераскинлив дел од една личност, како и показател за личниот стил.


Кратка коса

Откажувањето од должината е показател за храброст. Жените со кратка коса се исклучително независни и имаат силна желба. Тие сакаат контакт со луѓе, како и флерт, и лесно се поврзуваат со сите. Тие се авантуристи и имаат силен карактер, поради што луѓето ги сакаат.

 

Боб или коса до рамена

Овој стил овозможува полесна контрола на косата. Тоа се луѓе кои се искрени, добро организирани, бестрашни, немаат комплекси, можат да прават повеќе работи истовремено, да знаат точно што сакаат и добро размислуваат пред да реагираат.

 

Средна должина

Се наоѓате во меѓу простор – не сте сигурни дали сакате долга или кратка коса. Ова е знак на елеганција, таквите луѓе се харизматични и ги привлекуваат луѓето со својата природна убавина. Тие не се плашат од предизвици и брзо стекнуваат пријатели.


Долга коса

Начинот на кој тие се грижат за косата открива многу за нив. Тие се сонувачи, внимателни, трпеливи и повеќе ги интересираат долгите врски во кои даваат се од себе. Тие се многу упорни и ќе сторат сè за да им се остварат соништата. Тие исто така имаат многу самодоверба и упорност.


 

Leave a Reply