50 000 000 COVID-19


Вкупниот број на заболени со коронавирусот во светот ја надмина бројката од 50 милиони, покажуваат податоците на веб-страницата на „Worldometers“.

Во исто време, 1,25 милиони луѓе починаа како резултат на Ковид-19.

Од почетокот на пандемијата, се опоравиле 35,48 милиони луѓе.

Во моментов има над 13,3 милиони активни случаи ширум светот.

Најголем број на заразени сè уште има во САД, повеќе од 10 милиони, а повеќе од 243 000 починале.

Следува Индија со 8,5 милиони заразени и 126.134 мртви, Бразил со 5,6 заразени и 162 053 мртви.


Leave a Reply