Во Кина, еден човек буквално пукнал од бес поради пораз во игра


Поради лошиот резултат од играта, луѓето можат толку многу да се изнервираат што несакајќи му штетат на своето здравје. Неодамна, ваков случај се случи во Кина – човекот всушност пукна од бес.

Чен, 30-годишен човек од провинцијата Фужоу, се здоби со опасна повреда од серијата порази во играта. Тој бил хоспитализиран поради пукање на белите дробови, според Глобалтим .

Да, по поразот, Чен беше толку лут што го тресна телефонот на подот. И во еден момент почувствува неподнослива болка во градите.

Едвај дишејќи, човекот повикал на лекарска помош. Се испостави дека тој има пукнатљина во белите дробови. Благодарение на навремената медицинска интервенција, Чен успеа да преживее. 

Ова не е прв ваков случај

Според лекарите, ова се случува кога луѓето се чувствуваат многу луто или премногу возбудено. Премногу адреналин може да го повреди телото одвнатре.

Како да се надмине лутината: основни правила

  • Дајте си време да се разладите, размислете зошто сте толку погодени од таквата ситуација.
  • Споделете ги своите емоции со најблиските, опишете ги, обидете се да се олабавите.
  • Размислете што точно сакате да постигнете преку бесот? Дали сакате да казните некого, да ги изедначите резултатите? Дали навистина ќе ве направи посреќни? Обидете се искрено да одговорите на овие прашања.
  • Не фокусирајте се на работите што ве вознемируваат.

 

Leave a Reply