Секој што некогаш некого повредил или изневерил, еден ден ќе се соочи со истото.

Точно така…Секој што некогаш ве повредил или ве изневерил, еден ден ќе се соочи со истото. Не е тоа карма. Тоа е вистината на животот на човекот. Сите страдаме. Некој можеби повеќе од другите и се чини неправедно, но животот ќе му донесе на секој од нас да страда колку што заслужил дури и во оние моменти кога најмалку очекуваме. Се изгледа добро и наеднаш се тргнува надолу. И тогаш … Почнува очај, тага. Најтешко во вакви времиња е да се биде претпазлив и да се однесува рационално. Ако причината е во друга личност, копнееме за одмазда. Сакаме да му вратиме со иста мера и исто така да го повредиме. Чекаме да дојде момент, кога самиот живот ќе му врати и наплати. И ако тоа не се случи, ние стануваме депресивни. Како се да е против нас. Но, тоа не е така. Животот ќе стави се на свое место. И еден ден, во најлош можен момент, на најлош начин, она што тој човек ви направил, ќе му се врати на начин, кој тој не може да го разбере. Toа е факт. what you give is what you get. Наречете го случајност, карма, како сакате, но на крајот го добивате тоа што го давате. И еден ден оваа личност ќе го добие она што го заслужува – на работа, во општеството, во семејството. И кога конечно ќе се почувствува беспомошно и скршено, исто како што другите ги направил да се чувствуваат, ќе ја прими својата наплата. Знаете која ќе биде разликата помеѓу вас и тој? Личниот раст. Лошите луѓе ги повредуваат другите затоа што никогаш не учат од сопствените искуства. И ќе пораснете додека тие страдаат од истата болка што ви ја предизвикале. Тие нема да знаат како да се справат со тоа. И тие ќе се скршат додека се соберете на парчиња и ќе се преродете од пепелта. Затоа, не грижи се. Немојте да мислите дека оние што ве повредуваат никогаш нема да го доживеат ова. Не верувајте дека Универзумот е против вас, а ги заштитува оние кои ве повредиле. Научи од искуството што животот ти го дава. Преживејте ја болката, плачете, земете го доброто од тоа, а потоа продолжете, кажете збогум на оние што ве повредуваат со знаење дека еден ден ќе го доживеат истото.

Извор: https://lifedeeper.ru

Leave a Reply