Монтажа на нови семафорски столбови на улицата Васил Чакаларов, општина Карпош


Во недела на 18.10.2020г., во временски период од 8 часот на утро до 12 часот на пладне, на улицата Васил Чакаларов, општина Карпош, екипите на Град Скопје ќе изведуваат монтажа на нови семафорски столбови, па оттука постоечката светлосна сигнализација нема да биде во функција.

Поради изведба на градежни работи на крстосницата помеѓу булевар Босна и Херцеговина и улицата Ќемал Сејфула, како и на улица Александар Урдаревски, во општина Бутел, до завршување на градежните работи, ќе бидат изгазната светлоснта вертикална сигнализација.

Апелираме до сите учесници во сообраќајот да бидат внимателни и да ја прилагодат својата брзина на движење според условите на патот.

Град Скопје


Leave a Reply