Чувајте ги вистинските во свет полн со лажни лица

Во ова време и невреме, се чини дека да најдете некој што е лојален и вреди да имате доверба во него е многу потешко отколку да се пронајде лажна личност. Светот е полн со лажни луѓе, но вистинските луѓе се далеку и малку.

Искрено, повеќе сум изненаден кога ќе сретнам некој кој е вистинит и лојален отколку кога ќе наидам на некој фејк и полн со лаги. Додека се бориме со овој свет и растеме во себе, учиме да гледаме преку оние кои се сè само не „вистински“. “Учиме да ги откриваме нивните лаги и да ги забележуваме како што се. Овој свет е полн со луѓе кои се преправаат дека се нешто што не се и што порано го сфатиме тоа, толку подобро ќе можеме да работиме на себеси како целина.

Кога станува збор за препознавање на лажните луѓе, сè што треба да направите е да слушате што зборуваат и да ги гледате постапките што ги прават. Девет од десет нивни постапки нема да одговараат со нивните зборови, или појасно, едно зборуваат друго прават. И колку поблиску ќе се приближите до нив, толку попрозирни ќе станат нивните маски. Оттука, доколку ја прекинете комуникацијата и продолжите понатаму без нив ќе ви биде многу полесно отколку што мислите дека е.

Да се ​​најде некој што сака да ги покаже своите добри намери преку нештата што овој свет ги наметнува е вистински дар и не треба да се злоупотребува. Овој свет можеби е во недостаток во однос на позитивните оригинални луѓе, но тие сè уште постојат на многу места. Можеби ќе ги најдете кога најмалку очекувате.

Ако сакате да ги препознаете сами, тоа не можете да го сторите од место опкружено со лажни луѓе. Тие лажни луѓе постојано ќе ве туркаат во место каде што не сакате да бидете. Колку повеќе автентични ќе бидете толку повеќе ќе се борите да се оддалечите од тие лажни луѓе. Но, ќе можете да прекинете со нив и да најдете попозитивни луѓе со кои ќе се опкружувате.

Ценете ги луѓето во вашиот живот кои се подготвени да ви ја кажат вистината и да ве поддржат во тешки моменти. Не ги земајте здраво за готово и кажете им колку ви значат. Контактите што ги правите се важни и треба да се осигурате дека ги правите со вистински луѓе. Ако некој е лажен и ве расипува, скратете ги и живејте ја својата вистина, не му го должите некому вашето време, особено не ако тие ве изневериле.

Leave a Reply