СРЕЌНИТЕ луѓе ja прават оваа ситница секој ден


Дали сте задоволни со вашиот живот? Секој повремено си го поставува ова прашање, и доколку вашиот одговор е не, еве неколку совети како да станете среќни.

Експертите истакнуваат дека е важно да се развие силна самосвест затоа што од таму произлегува личното задоволство.

Исто така, завршете ја секоја обврска што сте ја започнале, соочете се со вашите стравови и не се потпирајте на другите.

Американскиот клинички психолог и терапевт Џенифер Гутман вели дека секој ден треба да напишете барем една убава работа што ви се случила. На пример, заеднички ручек со пријател што не сте го виделе долго време, одење на излет, прошетка, возење велосипед …

Некои истражувања покажаа дека екстровертните луѓе се позадоволни, па затоа е важно да умеете да се истакнете. И не само на работа, туку и во приватниот живот. Може да се допишувате со некого или да испратите порака до пријател со кого не сте биле во контакт долго време. Но, најважно среќата е да ја претвориме во животна цел.

Препознајте што ве прави среќни затоа што тоа ќе ви помогне да изградите позитивен став за себе, но и позитивно да гледате на светот.

 

novosti.rs


Leave a Reply