Кинески фармацевтски гигант објави кои земји први ќе ја добијат вакцината против коронавирусот

 

 

Кинескиот фармацевтски гигант „Синовак“ објави кои земји ќе бидат први, покрај Кина, кои ќе ја добијат вакцината против коронавирусот.

Според „Соновак“, освен во Кина, нивната вакцина ќе се дистрибуира истовремено во земјите кои учествуваат во последната фаза на клиничките испитувања, како што се Бразил, Индонезија и Турција, објави „Блумберг“.

Тие земји ќе бидат приоритет, а потоа следат најтешко погодените земји со Ковид-19, изјави Џин Веидонг, генералниот директор на „Синовак“.

Тој додаде дека „Синовак“, во текот на ноември се очекуваат резултатите од последното тестирање на 10.000 луѓе во Бразил, за да може вакцината да биде регистрирана во таа земја и во Кина до крајот на годината.

 

 

Извор: rs.sputniknews.com

Leave a Reply