Цело село снемувало интернет во исто време, причината ќе ве насмее

Во едно село, година и пол, локалното население мистериозно го губел сигналот за интернет и тоа секое утро во 7:00 часот. Причината е прилично неочекувана.
Имено, кога мајсторите дошле во велшкото село Аберхосан да видат за што станува збор, тие не се надевале дека за целиот проблем виновен ќе биде – стар телевизор.

Што се случувало – жител на селото, секое утро го вклучувал својот стар телевизор,  чиј сигнал се мешал со интернет сигналот, создавајќи пречки, оневозможувајќи ја работата на инетрнетот.

Засрамениот жител ветил дека повеќе нема да го користи стариот телевизор, а проблемот бил откриен кога ни после замената на каблите во целото село не бил решен проблемот, па инженерите оделе од куќа до куќа, за да проверат која е причината што во селото секое утро во 7 часот снемува интернет.

 

Извор: krstarica.com

 

Leave a Reply