Изненадувачки: Кој е поважен за жените – најдобрата другарка или сопругот?

Иако може да биде шокантно за многу мажи, oгромен број жени им дадоа предност на
своите најдобри другарки отколку на партнерите, покажа новото истражување.
Ова не значи дека девојките не ги сакаат своите партнери. Тие едноставно сметаат дека
повеќе имаат потреба и сметаат дека им е покорисно доколку се дружат со своите
другарки.
Според анкетата направена во Велика Британија, скоро половина од испитаничките
изјавиле дека повеќе време поминуваат со своите другарки, а тоа е така, бидејќи тие со
нив “можат да разговараат за се”.
Според анкетата, 45% од жените изјавиле дека другарките слушаат повеќе од мажите, а
44 проценти дека на своите другарки можат да им кажат работи што не можат да му ги
кажат на партнерот, 42 проценти изјавиле дека уживаат во исти работи.
Скоро 39 проценти од анкетираните припаднички на понежниот пол рекле дека се
смеат до солзи со своите другарки, 29% од нив рекле дека можат да бидат максимално
опуштени кога се заедно, а 28% дека другарките им даваат подобар совет.
25 % од девојките изјавиле дека со другарките имаат многу повеќе заеднички работи
отколку со нивниот партнер, а 19% дека нивната другарка има и подобра смисла за
хумор.
Интересно е што дури 30% од жените изјавиле дека претпочитаат да ручаат со
другарките, а 60% изјавиле дека вечерните излегувања им се позабавни, доколку во
нивното друштво воопшто нема мажи.
Извор: krstarica.com

Leave a Reply