ОВА ГО ИМА САМО ВО ДАНСКА: возрасни позираат голи пред деца

Во емисијата Ultra, која се прикажува на Данската националната телевизија петмина
возрасни лица целосно голи, позираат пред ученици од основни училишта.
Емсијата има едукативен карактер, а децата имаат можност да видат голи луѓе од
различен пол, возраст и форма. Родителите пред емисијата потпишуваат согласност
дека нивното дете може да биде дел од шоуто, а учениците на возраст од 11 до 13
години знаат за какво шоу станува збор – тоа има за цел да им објасни на децата дека
нема ништо срамно во човечкото тело.
Децата имаат можност да поставуваат прашања и најмногу се заинтересирани
тетоважите, човечката коса и интимните делови од телото.
Сите деца можат да ја напуштат емисијата во секое време, доколку се чувствуваат
непријатно, но сите 250 деца останале до крајот, објаснуваат продуцентите на шоуто.
Сепак, овој начин на едукација на малолетни лица не им се допадна на сите и започна
дискусија, како во земјата, така и на социјалните мрежи.
Најголема критика пристигна од десничарската Данска народна партија, која ја обвини
државната телевизија за корумпирање на децата и наметнување одредена пропаганда.
Тие исто така побараа шоуто да се отстрани од Јутјуб.

Извор: index.hr

Leave a Reply