Новиот PlayStation 5 пристигнува во ноември, a ќе чини?

Јапонската компанија „Sony“ објави дека ќе ја лансира следната генерација на конзолата за видео игри Play Station 5 во ноември.

Јапонската компанија објави дека новата генерација на конзолата ќе чини 499,99 американски долари за верзијата со хард диск и 399,99 долари без, објави Ројтерс.
Новата конзола ќе се појави на пазарите во САД, Јапонија, Канада, Мексико, Австралија, Нов Зеланд и Јужна Кореја на 12 ноември, додека во другите делови на светот ќе биде достапна седум дена подоцна – на 19 ноември.

Leave a Reply