U2 реиздаваат албум

U2 по повод 20-годишнината од нивниот албум од 2000 година, “All That You Can’t Leave Behind”, ќе објават негово реиздание.

Албумот ќе вклучува пререботени верзии на оригиналните песни, а ќе биде објавен на CD, винил и дигитално, како и во boxset со 39 бонус песни, снимки во живо инеобјавени ремикси.

Реизданието на албумот го најавија со акустична верзија на песната “Stuckin a Moment You Can’t Get Out of”

Минатата есен, U2 соработуваа со индискиот музичар ARRahman, на песната „Ahisma“. Албумите “The Unforgettable Fire” и “How to Dismantle an Atomic Bomb”, беа реиздадени минатото лето, а нивниот последен албум “Songs of Experience” го објавија  во 2017 година.

Leave a Reply