ПОД МОТОТО „МОБИЛНОСТ ЗА СИТЕ БЕЗ ЕМИСИИ“ ОД 16 – 22 СЕПТЕМВРИ СЕ ОДБЕЛЕЖУВА ЕВРОПСКАТА НЕДЕЛА НА МОБИЛНОСТ

Од вчера, во повеќе градови во државата, како и во цела Европа,започна
одбележувањето на Европската недела на мобилност (од 16-22 септември), која оваа
година поради пандемијата предизвикана од KОВИД-19 се организира во посебни
услови.
Годинешната кампања се спроведува на тема „Мобилност за сите без емисии“, со цел
да го покаже значењето и важноста на пристапноста до превозот без емисии и да ја
промовира амбициозната рамка која е фокусирана да ги опфати сите граѓани,
граѓански организации и општествено одговорни компании кои сакаат преку
сопственото учество да придонесат за почист воздух во градовите, помал сообраќаен
метеж и поздрав, поразновиден, а воедно и позабавен начин на превоз.

Leave a Reply