„Тој што ќе ви каже дека вашиот изглед не е важен, ве лаже …“

Кариерата на Шерон Стоун веќе не е ни близу до онаа од раните 90-ти, кога ја сметавме за  секс симболот по улогата во филмот „BasicInstinct“, но наскоро ќе ја видиме во драмската серија на Netflix, „Ratched“, чиј заплетот му претходи на култниот филм „Лет над кукавичјото гнездо“.

За жал последниве години Шерон Стоун нема поголеми улоги, па и едно вакво враќање, откако Холивуд целосно ја отпиша, е добра вест за нејзините обожаватели. Кариерата на Шерон Стоун прекина кон крајотна 2001 година, кога доживеа мозочен удар, а за филмската индустрија тогаш изјави дека ја отфрлила и тотално отпишала.

И денес, во седмата деценија од животот, Стоун е свесна за својата привлечност, но и за стигматизацијата на Холивуд и забавната индустрија, па во интервју за Телеграф изјави дека редовно тренира и сериозно се подготвува за нејзините потенцијални улоги.

“Не сте свесни колку е важен изгледот сè додека не започне тој да исчезнува. Додека не остарите и го изгубите она на што сте навикнале. Голема и глупава лага е кога некој ќе ви каже дека изгледот не му е важен” – изјави 62-годишната Шерон Стоун.

 

(24sata.hr)

Leave a Reply