Нови цени на горивата од полноќ

Mалопродажните цени на нафтените деривати согласно Методологијата за
формирање на цените, се намалуваат во просек за 2,93%.
Малопродажните цени на бензините ЕУРОСУПЕР БС-95 и ЕУРОСУПЕР БС-98 се намалуваат за
1,00 ден/лит, во однос на цените утврдени со Одлуката од 7.09.2020 година и со тоа малопродажната
цена на ЕУРОСУПЕР БС-95 изнесува 58,50 ден/лит, додека малопродажната цена на ЕУРОСУПЕР БС98 изнесува 60,50 ден/лит.
Малопродажните цени на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V) и на Екстра лесното масло за домаќинство (ЕЛ1), се намалуваат за 1,50 ден/лит, во однос на цените утврдени со Одлуката од 7.09.2020 година и со
тоа малопродажната цена на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V) изнесува 49,00 ден/лит, и малопродажната цена на
Екстра лесното масло за домаќинство (ЕЛ-1) изнесува 49,00 ден/лит.
Малопродажната цена на Мазутот М-1 НС се намалува за 1,407 ден/кг во однос на цената
утврдена со Одлуката од 7.09.2020 година и со тоа малопродажната цена на Мазутот М-1 НС изнесува
24,549 ден/кг.

Leave a Reply