Не знаете што да направите за ручек или вечера? Овој трик ќе ви помогне

Барајќи начин како оброците да ги направи малку поспонтани, една девојка запишува 25 различни јадења на стапчиња за сладолед и ги става во тегла. Направила и табла на кои ги запишала деновите од неделата. Секоја недела вади од теглата седум стапчиња и ги става на таблата. Одлична идеја, нели?
Кога ќе го извади стапчето од теглата, го закачува на таблата со деновите во неделата. Оваа нејзина идеја, таа ја објави на својата Фејсбук страна „Kmart Home Decor & Hacks Australia“, со натпис: „Кога поголем дел од денот го поминувате надвор, една од најтешките работи кога ќе се вратите дома е да се одлучите што да вечерате“.
– Јас и мојот партнер не сме како луѓето кои на почетокот на неделата го полнат фрижидерот. Работам во супермаркет, па затоа го купувам само она што ми треба за тој ден. Го најдов овој мал трик на Интернет и решив да го применам. Запишувам околу 25 вечери и ги избираме на почетокот на неделата – додаде таа.
Многумина решија да го копираат нејзиниот трик, пренесува Метро.

Leave a Reply