Британец растури на квизот Кој сака да биде милионер. Дали вие го знаете одговорот на прашањето вредно милион фунти?

57-годишен татко на четири деца синоќа стана шестата личност која освоила милион
фунти во квизот Кој сака да биде милионерот, во 22-годишната историја на квизови во
Велика Британија.
Donald Fear на својот пат кон милионот во популарниот квиз го потрошил само
џокерот пола-пола. Настапот во квизот, во кој тој експресно ги одговарал прашањата,
со концизни објаснувања на одговорите го опишал: “Како да седи на интернет”.
Професорот од средно училиште вели дека го знаел одговорот на последното прашање
уште пред да ги види понудените одговори. „Многу е лесен квизот кога ги знаеш
одговорите“, се пошегувал тој.
Дали вие би го знаеле одговорот на неговото прашање од милион фунти?
Тоа гласи: Кој гусар во 1718 година починал покрај брегот на денешна Северна
Каролина?
Понудените 4 одговори се: Calico Jack, Blackbeard, Bartholomew Roberts, Captain Kidd.
Професорот по историја и политика со освојувањето на милионот, го надмина својот
брат Дејвит, професор по географија, кој на истиот квиз минатата година освоиl
500.000 фунти.
Доналд откри дека откако освоил милион фунти (шоуто не се прикажува во живо)
поднел оставка од своето работно место, но не планира да живее екстравагантно. Некој
го прашал дали ќе си купи Астон Мартин, а тој се пошегувал велејќи дека не може ни
да влезе во еден таков автомобил.
Доналд, кој е оженет со медицинската сестра Дебс, вели дека поради пандемијата, не
паѓа во искушение да патува. Изјави дека конечно сега ќе може да си дозволи кампер
приколка, што сакал да си ја купи веќе неколку години. „Сега ќе земеме нова – немав
шанси да си ја дозволиме порано“, рече тој.
Донал има намера 70% од парите да го подари на своето семејство. Многу од нив,
поради пандемијата имале финансиски проблеми и тој е среќен што сега ќе може да им
помогне.
Извор. Index.hr

Leave a Reply