Во Турција изречена казна затвор од 1368 години на терористот кој уби 39 лица на 1 Јануари 2017.

Турскиoт суд го осуди сторителот на терористичкото дело извршено ноќта на 1 јануари 2017 година во ноќен клуб во Истанбул, Абдулгадир Машарипов, на 40 доживотни затворски казни.

Како што се наведува, сторителот е осуден на 1.368 години затвор.

На таа страшна вечер, жител на Узбекистан влета во ноќниот клуб Реина и застрела 39 лица, вклучително и 16 странци од Русија, Израел, Либија, Либан, Мароко, Саудиска Арабија и Јордан.

Одговорноста за инцидентот ја презеде меѓународната терористичка организација „Исламска држава“

Leave a Reply