Македонија прва на листата. Број на починати лица на 1 милион жители од Коронавирус на Балканот.

На Балканот Македонија се најде на првото место според statista.com на починати од коронавирус на еден милион жители заклучно со 13-ти август 2020 година.

Ова е листата по земји:

254,45 Македонија
197.8 Косово
144.14 Романија
136.28 Босна и Херцеговина
116 Црна Гора
94.24 Србија
72,57 Албанија
71.56 Турција
68,62 Бугарија
62.4 Словенија
39.13 Хрватска
20.13 Грција

највисоко во светот: 866,74 Белгија
најниско во светот: 0,09 Бурунди

 

Leave a Reply