Професор Доктор Валентин Катасонов: Нема пандемија. Постојат лажни статистики.

 

Тој за одредени медиуми изјави:

Тоталнен карантин е манифестација на целосна некомпетентност на надлежните органи. како што се примерите во САД и Русија. Професорот Катасонов се повикува на работата на странските научници кои постепено но стабилно ја покажуваат вистинската слика со КОВИД-19. Статистиката расчистена од пропаганда покажува дека не само што не постои пандемија, туку епидемијата е слаба и не е полоша од редовниот сезонски грип. Луѓето не умираат толку многу од коронавирусот како од компликации на сосема различни болести, заклучува професорот Катасонов, заклучува и дека карантинските тантри на властите носат само штета.

Валентин Јуриевич Катасонов  е руски научник – економист , доктор по економски науки . Тој е специјалист во областа на еколошката економија и меѓународните финансии (меѓународни монетарни односи, банки и банкарство, злато во меѓународните финансии), публицист .

Извор

Leave a Reply