Полициска акција во Скопје

Одделението за безбедност на патниот сообраќај при Секторот за внатрешни работи Скопје на 24.05.2019 година во периодот од 06.00 до 24.00 часот спроведе зајакната акциска контрола за откривање на возачи кои ја пречекориле брзината на движење со моторно возило на подрачјето на Скопје. 54 возачи ја пречекориле брзината во населено место и прекршоците се санкционирани со мандатни платни налози и прекршочни платни налози. Откриени се и 60 останати прекршоци за кои се издадени 22 мандатни платни налози и 38 прекршочни платни налози.

https://mvr.gov.mk/dnevni-bilteni

Leave a Reply