Под слоганот „Честит 11 Октомври! Секогаш слободни!“ се одбележа големиот историски чин со кој започна и впишувањето на македонската држава на мапата на народите на светот

21 Во организација на Владата на Република Северна Македонија, денеска во Куманово, Прилеп и Скопје се организираа свечености по повод

Read more

ЈСП: На 11 Октомври автобусите од јавниот превоз ќе сообраќаат по неделен, зимен возен ред.

24 Ве информираме дека во понеделник, (12.10.2020 год) поради државниот празник 11 Октомври-Ден на народното востание, автобусите од јавниот превоз

Read more

ЗАПОЧНУВА РЕКОНСТРУКЦИЈА НА УЛИЦАТА 11 ОКТОМВРИ КАЈ СТАРАТА ГРАДСКА БОЛНИЦА

42 Улицата 11-ти Октомври на потегот од крстосница со булеварот Кочо Рацин до крстосница со улицата  Стив Наумов за 30

Read more