Четиридневна работна недела: како новиот тренд ја подобрува продуктивноста ширум светот

42 Со почетокот на пандемијата, сè повеќе компании практикуваат четиридневна работна недела. Оваа иновација помага да се зголеми продуктивноста на

Read more

Нов вид на мерка: Една земја во Европа сега размислува да воведе четиридневна работна недела

20 Шпанската влада ја разгледува можноста за воведување на четиридневна работна недела, односно намалено работно време, со цел да се

Read more