Научниците предвидуваат твиндемија оваа есен: што значи тоа

669 Оваа сезона, епидемијата на грип може да биде од големи размери. И високата патогеност на видот Делта може да предизвика

Read more

Комбинирана вакцина – против грип и ковид

53 Во блиска иднина може да се направи комбинирана вакцина против грип и ковид, изјави водечкиот британски виролог Венди Баркли. 

Read more

Руски научник: „Оние кои заболеле од грип имаат малку шанси да се заразат со коронавирус“

33 Помеѓу 10 и 15 проценти од населението во Русија е имуно на коронавирусот, а тој имунитет може да трае

Read more

Што ќе се случи ако истовремено добиете грип и коронавирус

39 Неодамна стана познато дека различни вируси можат да заразат едно лице одеднаш, односно вирусни инфекции да се „спојат“ едни

Read more

Сезонски грип и коронавирус: Што ако “се судрат” би му правиле на вашето тело

22 Времето на сезонскиот грип се ближи. Ако тој и коронавирусот „се судрат“, може да имате големи проблеми. Еве како

Read more

Во пресрет на сезона на настинки и грип. Како да разликувате грип од КОВИД-19

27 Инфекциите со грип и коронавирус се многу слични, но секоја има свои симптоми. Прочитајте за главните симптоми што ќе ви

Read more