Делегации од Град Скопје и скопските јавни претпријатија денеска положија свежо цвеќе на споменикот на Гоце Делчев

8 Делегации од Град Скопје и скопските јавни претпријатија предводени од градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска, денеска положија свежо

Read more

Град Скопје спречи уште еден екоцид кој се случувал на територија на општина Ѓорче Петров

13 Имено, се работи за детектирана еколошка катастрофа која во општина Ѓорче Петров се случувала на парцела од 4.000 метри

Read more

Доделени наградите на најдобрите спортисти на Град Скопје за 2023 година

21 Град Скопје во соработка со Сојузот на спортови на Скопје, во присуство на голем број спортисти, тренери, спортски работници

Read more

ГРАД СКОПЈЕ ЗАПОЧНА СО ИЗГРАДБА НА НОВОПРОЕКТИРАНАТА УЛИЦА 1 ВО КАРПОШ

21 Градоначалничката на Град Скопје Данела Арсовска со екипи од Секторот за планирање и уредување на просторот на Град Скопје

Read more

СЕ РЕАЛИЗИРА МЕГА ПРОЕКТОТ ЗА ИЗГРАДБА, РЕГУЛАЦИЈА И ПОКРИВАЊЕ НА УСЈАНСКИОТ КАНАЛ

18 Градот Скопје го реализира мега проектот за изградба, регулација и покривање на Усјанскиот канал со што се решава еден

Read more

ЗАПОЧНА РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА УЛИЦАТА НИКОЛА КАРЕВ

18 Се реализира уште едно ветување од програмата „За модерно Скопје” за реконструкција на улицата Никола Карев и тоа од

Read more

ЗАВРШИ ЈАВНИОТ ПОВИК ЗА СУБВЕНЦИИ ЗА ГРАЃАНИТЕ КОИШТО КУПИЛЕ ВЕЛОСИПЕДИ

13 Јавниот повик за субвенционирање на граѓаните на подрачјето на градот Скопје за купување велосипеди е завршен. Јавниот повик траеше

Read more

Град Скопје прв во Македонија со рециклажа и реупотреба на градежниот шут со цел справување со загадувањето и намалување на отпадот

15 Новите иновативни модели за рециклирање и реупотреба на градежен отпад и шут, поттикнување на кохерентност на политиките, интеграцијата и

Read more