Авторски концерт со музика на композиторката Ана Пандевскa во изведба на пијанистката Дуња Иванова

55 На 8ми Октомври (сабота), со почеток во 18 часот во Паркот наФранкофонијата – Општина Центар, ќе се одржи авторскиот

Read more

Свечено отворање на новата концертна сезона – „Дамар на слободата“

43 Во четврток, со почеток во 20 часот се отвора новата концертна сезона наоркестарот на Филхармонија, насловена „Дамар на слободата“.

Read more

Млади музичари од цела Европа повторно креираат музика во ФАМЕС во Скопје

46 Концерти во Филхармонија, Сплит, Скопски Џез фестивал итн… На 13 септември во Скопје, започнаа активностите на младите музичари одразлични

Read more

На Get EXITed во Струмица пристигнуваат и локалните музички ѕвезди и винско-гастрономски саем

41 „Get EXITed“ забавата во Градскиот парк во Струмица на која на 7 септември ќе настапат Дебора Де Лука, Махмут Орхан,

Read more

Триумф на „Си Денс“ фестивалот 
Повеќе од 40.000 фанови за совршен крај на фестивалското лето

31 По најтурбулентниот период во историјата на фестивалот, исполнет со неизвесност за одржувањето и проблемите со ултиматуми од изведувачите, „Си

Read more

Дебора Де Лука, Махмут Орхан, Сенида и Кристијан Молнар на големата Get EXITed забава во Струмица, со слободен влез!

108 „Гет ЕГЗИТед“ (Get EXITed) забавата, која ќе се одржи на  7 септември на Големиот парк во Струмица, во овој македонски град носи возбудливи светски и

Read more