Одбележување на Денот на македонската полиција 7-ми Мај

Вo вторник (07.05.2024) во 12 часот во паркот во општина Аеродром (авион) во Скопје ќе се одржи централната прослава за одбележување на Денот на македонската полиција 7-ми Мај. На настанот свои обраќања ќе имаат министерот за внатрешни работи Панче Тошковски и дополнителниот заменик министер за внатрешни работи Митко Бојмацалиев. На одбележувањето на Денот на македонската полиција ќе присуствуваат и други гости и претставници на дипломатскиот кор во Република Северна Македонија.

 

Како македонска полиција ќе имаме можност да се претставиме пред граѓаните преку презентација на опрема од сите родови и организациски единици на полицијата, а дружењето со граѓаните ќе продолжи со културно-уметничка програма. Ги покануваме граѓаните да присуствуваат на централната прослава и заедно да го прославиме Денот на македонската полиција.

Leave a Reply