НА 1 МАЈ ЌЕ ИМА ДЕЖУРНИ БИЛЕТАРНИЦИ, ЖИЧНИЦАТА ЌЕ РАБОТИ ДО 20 часот

Ве информираме дека утре, среда (1.05.2024 год.), поради празникот 1 Мај – Меѓународниот ден на трудот, јавниот превоз ќе сообраќа по неделен возен ред.

Жичницата ќе работи со вообичаено работо време, а дежурни ќе бидат две билетарници.

Од 7 до 14 часот ќе работат билетарниците на Транспортен центар и таа во Ѓорче Петров.

Од утре, среда (01.05.2024 год.), Жичницата ќе работи два часа повеќе од досега, односно од 10 до 20 часот.

Во период од 19-19.30 часот е последно возење од долу кон врвот, односно во 19.45 часот е последно возење од врвот надолу.

Работното време е согласно со Одлуката за работно време на Жичницата во период мај – септември.

Leave a Reply