Џунејт Рушид Генералниот Секретар на Днет потпиша Декларација за фер, слободни и демократски избори и против говор на омраза за изборите 2024

 

Денеска Џунејт Рушид присуствуваше на настанот организиран од страна на Охридски Инситут , Заедно со подмладоците на политичките партии потпиша Декларацијата за фер, слободни и демократски избори и против говор на омраза. Чинот на потпишување на Декларацијата е традиционален настан кој се одржува пред секои избори уште од 2014 година. Пред годинешниве избори, потписници на Декларацијата се подмладоците на 42 политички партии.

Џунејт Рушид на крајот, ги повика младите во сите политички партии што повеќе да избегнуваат говор на омраза на социјалните мрежи.

 

Leave a Reply