Делот од телото што најпрво го миете во бањата кажува многу за вашиот карактер.

Ако сте морална и пристојна личност, хигиената ја сметате за многу важен аспект од вашиот секојдневен живот. Ова може да значи туширање секое утро како подготовка за претстојниот ден. Можеби веќе имате одредена дневна рутина поврзана со бањање.

Сепак, треба да знаете дека начинот на кој се туширате може да каже многу за вашата личност. 

Можеби не сте забележале, но обично кога се туширате сте насочени кон одреден дел од телото. И на потсвесно ниво, делот од вашето тело што ќе одлучите прво да го измиете може да каже многу за тоа каков карактер сте.

Проверете кои особини и карактеристики на личноста се поврзани со кој дел од телото претпочитате прво да го измиете.

1. Лице

 

Ако сте тип на личност која веднаш почнува да го мие лицето при бањањето, тогаш ова кажува нешто за вас. Вие сте некој кој сака да се грижи за вашите 5 основни сетила – вкус, мирис, допир, вид и слух. Ова значи дека се грижите за тоа како другите луѓе ве гледаат и како другите ве доживуваат.

Затоа сакате да бидете сигурни дека секогаш се грижите за вашето лице. Знаете дека тоа е првото нешто што луѓето го гледаат кога ќе ве погледнат. Често се чувствувате вознемирено размислувајќи за тоа како другите луѓе ве доживуваат.

2. Раце или нозе

Ако при капењето веднаш се свртите кон екстремитетите, тогаш најверојатно сте многу скромна, едноставна и приземна личност. Вашите екстремитети се симбол на вашата сила и издржливост. Но, тоа значи и дека сте многу избалансирани и не се губите во вревата на настаните.

Вие сте многу гласни и секогаш сакате слободно да се изразувате – било да е тоа преку физички гестови или вербални изјави. Вие сте жива душа и вашата енергија изгледа неограничена.

3. Интима

Многу е интересно кога прво ќе ги измиете интимните делови бидејќи не е баш она што повеќето луѓе го мислат кога ве замислуваат под туш. Вие сте многу срамежлива и воздржана личност. Всушност, можеби сте толку срамежливи што дури може да имате проблеми со самодовербата.

Ви е тешко да се залагате за себе. Но, можете да направите и другите да се чувствуваат удобно во вашето друштво.

4. Градите

Се чувствувате сигурни кога ќе влезете во туш и веднаш посегнувате по градите. Шансите се дека ви е многу удобно во сопствената кожа кога ќе почнете да ги чистите градите додека се бањате. Вие сте личност која сака директно да ги кажува своите мисли. Имате и многу прагматичен карактер.

Вие сте многу независни и луѓето често се инспирирани од вашата самодоволна личност. Вие сте личност ориентирана кон целта која секогаш упорно го постигнува она што го сакате.

5. Коса

Ако веднаш ја измиете косата веднаш штом ќе влезете под туш, тогаш дефинитивно сте опседнати со ред, структура и дисциплина. Се бањате по принципот од горе-надолу. И вие ја носите оваа структура со себе во вашиот секојдневен живот.

Вие сте исто така многу практични. Имате многу цврсти мислења за работите и цврсто верувате дека вашиот ум е една од вашите најголеми адути. Правите многу за да се грижите за вашиот мозок. И никогаш не сте срамежливи да го споделите вашето мислење со другите луѓе.

6. Рамења и врат

Веројатно сте еден од најтешките луѓе што некогаш некој ќе ги запознае во животот. Причината зошто прво се обраќате на вратот и рамената е затоа што овие делови од телото често доживуваат најголем стрес. Се чувствувате под стрес затоа што постојано сте под стрес и работите напорно.

Вие сте исто така неверојатно конкурентни и секогаш сакате да бидете пред сите. Секогаш сакате да имате предност пред вашите конкуренти.

7. Грб

Ти си човек со свртен грб…буквално. Многу ви е тешко да им верувате на другите луѓе. Обично не сакате толку брзо и лесно да пуштате други луѓе во вашиот живот. Ова може да се должи на трауматично искуство на предавство што сте го доживеале во минатото.

Cluber

Leave a Reply