Одредување на кармата по датум на раѓање: како да ја дознаете вашата судбина и иднина?

До датумот на раѓање можете да дознаете што ве чека во иднина, поради која причина вашата судбина излегува на овој начин, а не поинаку. Едноставна пресметка ќе помогне да се утврди ова.

Постојат ефективни начини да се промени судбината и да се исчисти кармата. Тие ќе им помогнат само на оние кои се уверени дека Универзумот се обидува да ги води на вистинскиот пат, да ги научи на нешто важно. Не мешајте едноставна црна низа со кармички проблеми.

Пресметка на кармички број

Се верува дека луѓето го добиваат датумот на раѓање со причина. Броевите играат посебна улога во нашиот свет, тие можат да ни ги откријат тајните на нашата судбина. Нумерологијата е директно поврзана со кармата.

За да го пресметате бројот на вашата судбина, потребен ви е само датумот на раѓање. На пример, 12/03/1991 година.

Прв чекор: множете ги денот, месецот и годината. 12*3*1991=71676.

Втор чекор: собирајте ги цифрите од добиениот број додека не добиете едноцифрен број 1 до 9. 7+1+6+7+6=27. 2+7=9. Ова е саканиот кармички број.

Декодирање на броевите на судбината

Еден. Оние кои се родени под покровителство на Единицата се повикани да им помогнат на другите луѓе. Само на овој начин можете да ја исчистите вашата карма и да почнете да живеете правилно. Ако вашиот број е 1, тогаш прв приоритет е да се борите со себичноста и љубомората.

Два. Ако Универзумот избрал два како ваш број, тогаш треба да бидете внимателни во комуникацијата со другите луѓе. Дури и ако мислите дека сте нашле сродна душа на која можете да и верувате во се, препорачливо е да чувате некои тајни за себе. Во минатиот живот, постојано сте страдале од озборувања.

Три. Во минатите животи често сте постигнувале успех на сметка на другите. Можете да манипулирате со луѓето, да ги натерате да се чувствуваат непријатно. Сега вашата судбина е несебично да им помагате на другите. Ако не го прифатите ова, може да започнат низа проблеми во животот.

Четири. Кармичкиот број 4 покажува дека вашата судбина е сеопфатен развој. Можеби сте биле многу мрзеливи во минатите животи, но сега Универзумот сака да го поправите тоа. Не престанувајте да учите, стремете се кон нешто повеќе.

Пет. Бројот пет значи дека не треба да си го губите времето. Важно е да изберете една насока во животот и да ја следите. Можеби ве очекува голема љубов или нераскажани богатства, или можеби тоа ќе биде духовно просветлување. Следете ја вашата интуиција.

Шест. Вашата карма е позитивна, па повеќето од вашите проблеми, доколку ги има, се должат на несигурноста. Слободно можете да изберете кој било пат во животот: Универзумот нема да создава пречки.

Седум. Седум е бројот на трезвен ум и чиста свест. Универзумот ве советува да се ослободите од лошите навики, вклучително и негативните чувства и емоции. Ако не го направите ова, може да се соочите со огромни проблеми во иднина. Зависта зазема посебно место, а пет ефективни начини ќе ви помогнат да се ослободите од неа.

Осум. Бројот осум е симбол на опсесија. Универзумот се обидува да ве соочи со проблеми кои немаат брзо решение. Поради ова во вас се акумулира гнев, неизвесност и негативност. За да спречите тоа да се случи, треба да бидете во можност да се апстрахирате од проблемите и да го прифатите поразот. Суетата и гордоста се вашите главни непријатели.

Девет. Бројот Девет го насочува човекот да бара пријатели и сродна душа, но важно е да не заборавите на вашиот повик. Развијте ги вашите природни таленти и ценете ги моментите кога можете целосно да се посветите на она што го сакате. Наоѓањето употреба на вашите способности ќе ве направи среќна личност.

Многу често луѓето ги попречуваат негативните ставови, а не кармата. Не треба да ги објаснувате сите ваши проблеми како кармички проблеми, затоа што честопати самите луѓе се виновни за тоа што среќата се одвраќа од нив. Верувајте во себе, комуницирајте со добри луѓе, поставете одредена цел – и ќе забележите како животот се менува на подобро.

cluber

Leave a Reply