Авторски концерт со музика на композиторката Ана Пандевскa во изведба на пијанистката Дуња Иванова

На 8ми Октомври (сабота), со почеток во 18 часот во Паркот на
Франкофонијата – Општина Центар, ќе се одржи авторскиот концерт
“Амбиенти“. Музиката се дела на композиторката Ана Пандевска, додека
изведбата ќе биде на пијанистката Дуња Иванова.
На програмата ќе се изведат електроакустичните композиции за пијано
Пејзажни атмосфери, Квази бурлеска и Свита за Скопје.
Музиката е пишувана во периодот од 2015 – 2019 година, а проектот се
реализира со поддршка на Општина Центар.

Leave a Reply