„Збор, два за музиката“ со финскиот композитор Калеви Ахо

Во четврток во 13 часот во Камерната сала на Филхармонија ќе се одржи
вториот, од циклусот разговори насловени „Збор, два за музиката“ на кој ќе
говори финскиот композитор Калеви Ахо, Неговиот Концерт за алт флејта и
гудачи ќе ја доживее својата светска премиера на утрешниот концерт насловен
„Сеќавање на Б.Б.“.

Модератори на разговорот ќе бидат Симона Гајдоска (продуцент и композитор) и
Ангел Спироски (композитор и диригент).

Leave a Reply