Вакви податоци изнесе претседателот Володимир Зеленски за време на неговото обраќање до Украинците. Тој рече дека во текот на 18 дена од војната непријателот загубил речиси 13 илјади војници, пренесува Канал 24.

Претседателот истакна дека загубите на непријателот биле поголеми отколку во двете чеченски војни.

Зеленски рече дека загубите на Русите изнесуваат илјадници единици опрема, 74 авиони, 86 хеликоптери.

Разбираме дека имаат повеќе. Но, ние ќе продолжиме да се браниме,
изјави шефот на државата.