Новинарите разговараа со човекот кој преживеа судир со тенк и неговиот автомобил (всушност, тоа беше противвоздушен ракетен систем). Тогаш случајни минувачи го извадиле од автомобилот и повикале брза помош.

Украинецот со солзи во очите им се заблагодарува на спасителите. Тој дури разкажа детали за инцидентот.

Возев по улицата сам… На патот немаше автомобили, од спротивната страна се појави тенк. како се приближуваше тој нагло сврте во мојата лента и веднаш имаше удар. Тој возеше напред назад, и удираше повторно и повторно. Имаше три удари,
– раскажува жртвата.

Сега човекот, штом се опорави, планира да оди во одбрана на државата.

Повредениот преживеа и планира да оди во одбрана / Видео “Настоящее время”

Извор: https://24tv.ua/vizhiv-planuye-yti-teroboronu-rozpovid-cholovika-chiyu-mashinu_n1897917