Екипите на ЈП Комунална хигиена со координирани активности на терен го расчистија снегот во сите скопски општини

ЈП Комуналана хигиена со сите расположливи работници, во координација со
Град Скопје, во текот на вчерашниот ден го чистеа снегот и мразот од
сообраќајниците и од јавните површини во сите скопски општини, со цел да се
овозможи безбедно движење на пешаците и одвивање на сообраќајот.

Целосно е исчистено од снег централното градско подрачје, плоштадот и улицата
Македонија, помалите плоштади Филип Втори, Мајка Тереза и Богородица, како и
Старата чаршија. Расчистени од снег и проодни се реоните околу Градската
болница, Државната болница, Владата и Собранието на РМ, пешачките патеки и
тротоарите на мостовите „Гоце Делчев“, и „Слобода“, како и сите пешачки мостови.
Екипите на ЈП Комунална хигиена-Скопје и на ЈП Паркови и зеленило во текот на
вчерашниот ден ги расчистуваа паднатите гранки и дрвја од сообраќајни и од
јавни површини низ сите скопски општини.

Јавните претпријатија со своите екипи ќе бидат на терен и нивните активностите ќе
продолжат да се одвиваат и во текот на денешниот ден.

Leave a Reply