Велосипедските и пешачките патеки на градските булевари и улици се чисти и проодни

Екипи на ЈП „Улици и патишта“ во текот на изминатото деноноќие интензивно
работеа на расчистување од снегот на велосипедските и пешачките патеки на
градските улици и булевари за да овозможат непречено движење на пешаците и
велосипедистите.
Екипите на терен ги чистеа патеките на булеварите Февруарски поход, Трета
македонска бригада, Видое Смилевски Бато, Борис Трајковски, Митрополит
Теодосиј Гологанов и 8-ми Септември.
Зимската служба на Град Скопје будно ја следи состојбата од сите пунктови и во
координација со дежурните лица на терен се интервенира според потребите.

Leave a Reply