Црвен крст на Македонија со апел за парична помош на Украина

Црвениот крст на Република Северна Македонија продолжува и понатаму да ја следи ситуацијата во Украина.

Уште еднаш апелираме сите заинтересираните правни субјекти и граѓани можат да се вклучат во Апелот со обезбедување на парична помош на:

–       Сметката на Фондот на солидарноста на Црвениот крст на РСМ:
300000001327966, даночен број: 4030984271620 АД Комерцијална банка со назнака:
помош за населенито во Украина.
–       како и да се донираат 100 денари со повик на телефонските броеви 143 400.
–       За донации на средства во странска валута:


NAME OF THE ORGANIZATION: RED CROSS OF THE REPUBLIC OF NORTH MACEDONIAN

BANK NAME: KOMERCIJALNA BANKA AD SKOPJE

BANK ADDRESS: UL. ORCE NIKOLOV NO.3, 1000 SKOPJE, MACEDONIA

BANK ACCOUNT: 300000000000133 25730522-11

SWIFT CODE: KOBSMK2X

IBAN CODE: MK07300701000001228Средствата можат да се донираат до 15.03.2022 година.

Leave a Reply