Прво на снимката се гледа пожар во далечина, а потоа и експлозија. Блесок од пламен го затвори целиот прозорец.

 

На социјалните мрежи пишуваат дека гори тенковската школа

Човекот кој го снимил видеото не можел повеќе да се снима, бидејќи авторот на снимката поради опасност се оддалечил од прозорецот. Веднаш на социјалните мрежи се појави информација дека гори тенковската школа.

Силните експлозии беа објаснети со фактот дека таму продолжуваат да детонираат гранати. Информации за штети има и на други локации: искршени се прозорци на згради, а се зборува и дека гранати двапати погодиле куќа на една од улиците.

Погледнете го видеото од вечерното гранатирање на Харков: