Паркингот на Водно во текот на викендов го користеле 204 возилa

Паркингот на Водно во текот на викендов го искористиле 204 возила според бројот
на испратени СМС пораки.
На паркинг просторот на Средно Водно е воведено зонско паркирање.
Паркирањето се наплаќа за време на државните празници и за викендите од 9 до
16 часот. Цената за првиот час паркирање изнесува 100 денари, а секој нареден
час е 50 денари. На паркиралиштата е поставена соодветна хоризонтална и
вертикална сигнализација, како и информативни табли. Паркирањето е бесплатно
за хендикепираните лица, како и за туристичките автобуси, а паркирањето во
зеленило се санкционира.
Градот Скопје апелира до граѓаните да го чуваат зеленилото и другите јавни
површини, а своите возила да ги паркираат исклучиво на означените
паркиралишта.

Leave a Reply