Неделен репертоар НУ Драмски Театар Скопје

На сцената на Драмскиот театар Скопје од 28.2.2022 до 6.3.2022 год:


ден и час: 2.3.2022 (среда) | 20:00
претстава: ДИШИ
Играат: Јасмина Василева, Димитрија Доксевски

автор: Данкан Мекмилан
режија: Димче Николовски – Димсата


ден и час: 3.3.2022 (четврток) | 20:00
претстава: СТРАНЦИ
Играат: Биљана Драгиќевиќ – Пројковска, Ирена Ристиќ, Сања Арсовска, Игор
Ангелов, Предраг Павловски, Филип Трајковиќ, Зоран Љутков

автор: Паоло Геновезе
режија: Нела Витошевиќ


ден и час: 4.3.2022 (петок) | 20:00
претстава: ЧУДЕСНА ТЕРАПИЈА
Играат: Предраг Павловски, Соња Стамболџиоска, Маја Вељковиќ – Пановска

автор: Даниел Глатауер
режија: Димче Николовски


ден и час: 5.3.2022 (сабота) | 20:00
претстава: ЧУДНА СЛУЧКА СО КУЧЕТО ВО НОЌТА
Играат: Филип Трајковиќ, Емилија Мицевска Трајковиќ, Трајанка Илиева Вељиќ,
Јасмина Василева, Александар Степанулески, Дамјан Цветановски,
Стефан Вујисиќ, Златко Митрески, Соња Стамболџиоска, Нела Павловска

автор: Сајмон Стивенс
режија: Зоја Бузалковска


 

Leave a Reply