Што прво забележуваат мажите кај жената што им се допаѓа?


Привлечноста е многу индивидуална работа, но постојат одредени делови на женското тело кои веднаш предизвикуваат интерес кај машкиот пол.

Анкетата спроведена кај 5.000 мажи во која испитаниците морале да одговорат на прашањето „што прво забележувате кај жена која физички ве привлекува“ донесе интересни резултати.

Иако мислевме дека градите и задникот сигурно ќе бидат на прво место, одговорите сепак беа малку имагинативни, а со тоа и посимпатични, пишува zadovoljna.hr.

На прво место, така се најдоа женските очи, т.е. поглед, а на второ нејзината насмевка.


 

Leave a Reply