COVID-19. Руските разузнавачки служби тврдат: Нема докази


Руските разузнавачки служби сметаат дека коронавирусот е од природен карактер, бидејќи нема докази дека е вештачки, изјави шефот на руската разузнавачка служба Сергеј Наришкин.

“Нема основани и цврсти податоци дека тој е производ на човечки раце и човечки интелект. Ние веруваме дека тој е природен производ”, рече Наришкин во интервју за РИА Новости.

Наришкин изјави дека потеклото на вирусот не е принципиелно прашање за руските научници, бидејќи тие се зафатени со борба против инфекцијата.


 

Leave a Reply