Трамп твита во 02:30 часот, и пишува за „незаконски гласови“


Американскиот претседател Доналд Трамп објави три твита во текот на ноќта. Во времето кога беа објавени твитовите, во Вашингтон беше 2:30 часот по полноќ.
Во првиот твит, тој ги обвини демократите дека се обидуваат да добијат контрола врз Сенатот.

Во вториот твит, тој даде изјава што Твитер веднаш ја означи како сомнителна: “Јас лесно победувам на избори со легални гласови. На набљудувачите не им беше дозволено да ја завршат својата работа и затоа гласовите дадени во тој период мора да бидат прогласени за незаконски. Одлуката треба да ја донесе Врховниот суд “

Во третиот, тој го обвини Твитер дека е „надвор од контрола“.

 

Leave a Reply