(ВИДЕО) Коронавирусот во Индија: Танцувањето на докторот што ги насмеа пациентите од Ковид-19


Аруп Сенапати веќе неколку месеци работи како лекар во индиската држава Асам.


Видео на кое танцува на Ковид-19 оделението неодамна ги освои срцата на Твитер – повеќе од пет милиони луѓе го погледнаа танцот.


Додека Индија се бори со пандемијата, Сенапати вели дека танцот имал за цел да ги потсети и лекарите и пациентите за важноста да останат позитивни во тешките моменти.

Leave a Reply