Повеќето Германци би се вакцинирале против Ковид-19


Голем број Германци би се вакциниранале против коронавирусот веднаш штом вакцината стане достапна, покажува студијата на германскиот институт за економски истражувања (DIW).

Според ова истражување, околу 70 проценти од Германците би сакале да се вакцинираат.

Исто така, половина од Германците сметаат дека треба да се воведе обврска за вакцинирање.

Тие посочуваат дека обврската за вакцинирање може да биде алтернатива на другите мерки, како што се ограничување на контактите и скратеното работно време на угостителските објекти.

 


 

Leave a Reply